NAS installatie / configuratie

Wat is een NAS?

NAS is een afkorting voor Networked Attached Storage. In het algemeen betekent het: een opslagruimte die verbonden is met je netwerk. Het is ongeveer hetzelfde als een eigen clouddienst. Je kunt je NAS namelijk vanaf iedere locatie waar internet is benaderen. Het is vaak een klein apparaat waar een of meerdere harde schijf(en) ingebouwd is. Het lijkt enigszins op een computer. Op een NAS kun je al je bestanden opslaan zoals documenten, foto’s, video’s etc. 

Gebruiksklaar maken van nas

Een NAS gebruiken is simpel maar het aansluiten en configureren is ingewikkeld. Vooral als je een leek of beginner bent is het beter als je hulp inschakelt. Wij kunnen je hierbij helpen. Ook geven we je uitleg zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Nadat wij de installatie en configuratie voor je hebben gedaan hoef je het niet meer aan te passen. Het is dan geheel gebruiksklaar.

Instellen van back-ups

Wij adviseren je om back-ups in te stellen zodat je zeker weet dat je bestanden veilig zijn. Het instellen van back-ups is echt noodzakelijk wanneer je een NAS wil gebruiken. Wij helpen je hier graag bij. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Uiteraard geven we je advies hoe je de NAS het beste kunt gebruiken.

Indien je geen back-ups hebt ingesteld en je NAS defect is kun je ook bij ons terecht voor dataherstel. Wij kunnen je bestanden dan in de meeste gevallen toch herstellen. Daarna kunnen we je uiteraard helpen om wél back-ups in te stellen.

Reparatie

Als je NAS of een onderdeel hiervan defect is kunnen wij deze voor je repareren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een defecte DC Jack of een netwerkaansluiting. Door jarenlange ervaring met NAS apparatuur kunnen wij je garanderen dat je bij ons aan het juiste adres bent. 

Neem contact met ons op voor vragen of advies.